Valmentaja Soila Mannila

Olen intohimoinen urheilija. Liikkuessa ja valmentaessa teen sitä mitä rakastan. Liikunta ja kilpaurheilu on kuulunut koko ikäni elämääni, mutta vasta viiskymppisenä lähdin toteuttamaan 30-vuotista haavettani ja opiskelin liikunta-alalle. Voisin sanoa, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa mitään. Minulla on kolme aikuista lasta ja yksi lapsenlapsi.

Olen entinen kilpahiihtäjä. Harrastin sitä 13 vuotta. Olen harrastanut myös pesäpalloa, yleisurheilua ja maastojuoksua. Nykyään lajeinani on hiihto, juoksu, sauvakävely, kotitreenit, rullahiihto ja -luistelu mm. Liikuttua tulee paljon päivittäin. Ja koska itse tykkään liikkua paljon ja tiedän, kuinka hyvä olo siitä tulee, haluan tartuttaa sitä iloa muihinkin, juuri sinuun.

Itse suosin syömisessä sitä,  että mitään en laske puntareilla. Syön säännöllisesti 4-5 kertaa päivässä. Teen aterioilla parempia valintoja esim laatuun panostamalla. Syön marjoja ja vihanneksia paljon. Hyvinvointi ei ole muutaman viikon kuuri, vaan se on loppuelämän juttu. Kukaan ei jaksa laskea ruokia tai kilometrejä loputtomiin, joten siitä on tehtävä helppoa.  Välillä lipsahtaa joku päivä herkkujen puolelle, mutta se ei haittaa mitään. Herkuttelu on sallittua kaikille. Sen jälkeen voi palata siihen ateriarytmiin ja laatuun, jota oli tarkoitus noudattaa. Ja kaikki hyvin, lipsahdus ei haitannut eikä pilannut mitään.

Hyvinvointi on siis paljon muutakin kuin vain urheilua hikihatussa. Hyvinvointiin kuuluu ruokailun ja liikkumisen lisäksi mm lepo ja uni, sosiaaliset suhteet, liikkuvuus, liikunta, mieli. Joten ihan pienestä jutusta ei ole kyse. Liikkuminen saa aikaan kuitenkin paljon hyviä vaikutuksia heti. Esim stressi vähenee ja nukut paremmin heti. 

Kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla. Askel askeleelta omaa hyvinvointia voi lähteä kohentamaan. Jos minä pystyn siihen, sinäkin pystyt.

“Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa mitään!”

Kisojani:

Monnin hiihto 50 km, 1984

Finlandia hiihto 32 km, 2009

HCR puolimaraton, 2013

50 km hiihto, 2021       

Hauhon jm triathlon,  2021

51 km hiihto, 2022

Koulutustaustani

2021

Liikuntaneuvoja/PT, Kisakallio 

Mobility-ohjaaja Spartan Academy

Wellness Coach FAF Finland 

2020

Liikunnan turvallisuus, Itä-Suomen avoin yliopisto

Ravitsemus ja liikunta, Itä-Suomen avoin yliopisto

Liikunta ja sairaudet, Itä-Suomen avoin yliopisto

Elimistön rakenne ja toiminta, Itä-Suomen avoin yliopisto

2013

Lähihoitaja, Hyria Koulutus Oy

Uimakandidaatti, Kankaanpään uimahalli 1081

Olen ensimmäiseltä ammatiltani yo-merkantti. Sielä puolella kouluttautunut myös ammatti-isännöitsijäksi ja kiinteistösihteeriksi.

info@somalife.fi

+358405707485

Y- 3225952-7

Hyvinkää, Suomi

Tietosuojaseloste

© SomaLife 2021